Laatste nieuws

 • PSYCH-K®
  08
  apr

  PSYCH-K®  faciliteert jou om belemmerende overtuigingen en stress te transformeren. Een bevrijdend en blijvend loskomen uit negativiteit en of...

  Lees meer...

 • Diversiteit
  09
  jan

  De diversiteit die we zien in de samenleving zou veel beter weerspiegeld kunnen worden in organisaties. Tijdens onze search & selectie en binnen ons...

  Lees meer...

Zuid Afrika

Geertrui van Gorkom

Na haar studies Engelse taal-en letterkunde en Onderwijskunde was Geertrui ruim 15 jaar als senior consultant verbonden aan Mercuri Urval, een vooraanstaand internationaal opererend wervings- en selectie/organisatie adviesbureau, waar zij zich ook tot deskundig assessor heeft ontwikkeld. Voorheen was zij o.m. werkzaam in de gezondheidszorg als hulpverlener en docent, directeur eigenaar van een dienstverlenend bedrijf voor expatriates en directeur van een school met internationale afdeling. Ze is zo te zeggen van meerdere markten thuis.

Naast directeur van Van Gorkom Executive is zij betrokken geweest bij de Transitiumgroep, een organisatie die voornamelijk bestuurders vanuit de APPA regeling naar een nieuwe werkplek begeleidt. In de aanloop naar het oprichten van haar eigen bureau heeft zij in 2015 voor Rieken & Oomen tal van wervingsopdrachten voor topambtenaren en bestuurders uitgevoerd.

Geertrui is een vraagbaak en gesprekspartner bij complexe wervingsopdrachten. Ze krijgt snel het vertrouwen, is invoelend en analytisch, duidelijk en direct waar dit nodig is. Haar ervaring en scholing als organisatieadviseur vormen hierbij een onmisbare schakel naar succes.

Geertrui gaat met u de reis aan om thuis te komen, op de voor u juiste plek, in een fijne baan en de juiste omgeving. In Zuid-Afrika en in Nederland. 

Daartoe kan zij u ook terzijde staan met gebruikmaking van de PSYCH-K® techniek. Ze vertelt u graag over haar ervaringen.

martin schreuder

Marten is partner bij Van Gorkom Executive. Hij studeerde rechten in Leiden en verdiepte zich in arbeids- en organisatiepsychologie. Als (interim)manager, directielid en coach hield en houdt hij zich al jaren bezig met het ontwikkelen van mens en organisatie. Hij doet dit op een open, eerlijke en betrokken manier met oog voor mens én organisatie en zoekt daarbij naar wat mensen werkelijk beweegt en in beweging brengt. 

Zowel in het bedrijfsleven als bij overheden heeft hij ervaring met transities en reorganisaties en verbindt daarbij organisaties en medewerkers.

In diverse functies heeft hij werving- en selectieopdrachten en management development trajecten uitgevoerd.

hykeHyke Tamminga studeerde Klinische Neuropsychologie in Amsterdam. Na het afronden van haar studie heeft ze zich verder ontwikkeld als wetenschapper. Aan het Academisch Medisch Centrum deed zij onderzoek in de (neuro)psychiatrie, waarmee ze een doctorstitel in de Psychologie behaalde. De wetenschap bracht haar vele inzichten en versterkte haar wens om zich meer te richten op interpersoonlijke processen en individuele behoeften. Na haar promotie gaf ze als universitair docent colleges en individuele studentbegeleiding aan de UvA, en werkte ze als neuropsycholoog met ouderen. Momenteel werkt Hyke, naast haar inzet bij Van Gorkom Executive als psycholoog bij de search & selectie en assessments, bij een kleinschalige huisartsenpraktijk, en bij een grote GGZ instelling voor kind en jeugd.

Hyke is onderzoekend, analytisch en betrokken. Ze brengt een brede kennis over en interesse in ontwikkeling mee, zowel op het gebied van persoonlijkheid als van cognitieve capaciteiten.

JanBooij.jpgJan Booij is senior adviseur bij Van Gorkom Executive in de publieke sector.  Hij adviseert al ruim 10 jaar o.m. bij management- en bestuurlijke vraagstukken. Jan is expert op het gebied van interculturalisatie en diversiteitsvraagstukken & internationalisering. Voor 2005 was hij 15 jaar directeur van verpleeg-en verzorgingshuizen in het centrum van Den Haag. Jan is bovendien mede-oprichter en al jarenlang voorzitter van het European Network on Intercultural Elderly Care (eniec.eu).

Sinds 1998 is hij verbonden met de zorg in China, gestart vanuit een regeringsprogramma met als aandachtspunten; zorg en welzijn aan ouderen, mensen met een verstandelijke beperking en psychiatrische aandoeningen. Hij adviseert over vergrijzingsvraagstukken, welzijn en zorgconcepten en het verbinden van Duitse en Nederlandse organisaties met Chinese organisaties. Jan is mede-initiatiefnemer van karakters.org, een website en netwerk voor ontwikkelingen in de langdurige zorg in China en van One World Different Views(owdv.nl), een site voor leiderschapsontwikkeling en trainingen aan Chinese directeuren en managers in samenwerking met iBMG/Erasmus universiteit.
 

 

Foto AnneliesAnnelies startte haar carrière bij reclamebureau More waar ze alle facetten van het marketing-en communicatie vak geleerd heeft. Vanuit de behoefte om meer maatschappelijk betrokken werk te doen, heeft ze de overstap gemaakt naar woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem. Hier werkt ze als allround marketing en- communicatie specialist aan de communicatiestrategie en de uitwerking daarvan. 

Annelies is nieuwsgierig en blijft graag op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen, ook op haar vakgebied.  Haar hoofd zit boordevol creatieve ideeën. Ze houdt van het communicatie vak in combinatie met het ondersteunen van mensen. Zo is ze ook vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk en begeleidt als maatschappelijk coach vluchtelingen.

Annelies schrijft, dicht, interviewt , spreekt als voice over en illustreert. Creativiteit is een belangrijke drijfveer in haar leven. Deze passie deelt ze van harte  tijdens de training Creatief Denken die zij voor Van Gorkom Executive verzorgt. Want niets geeft meer voldoening dan te zien hoe mensen ontdekken dat ook zij creatief zijn en zo meer plezier krijgen in werk en leven! 

https://www.linkedin.com/in/anneliesroering/

RolandRoland heeft leidinggegeven in diverse organisaties, waaronder het leger, KPN, British Telecom en de laatste 8 jaren als directeur/bestuurder bij Pantar (sociale werkvoorziening in Amsterdam en Diemen). Hij heeft vele veranderingsprocessen geleid. Vraagstukken van leiderschap en veranderingen en met name ook wat dit met de leiders doet en van hen vraagt, hebben hem altijd bezig gehouden. Vandaar zijn interesse in organisatiepsychologie, mindfulness, zijnsoriëntatie, lichaamsgericht werk, Theory U en cyane-organisaties. Sinds 2015 is hij als zelfstandig organisatieontwikkelaar, trainer en coach actief. Hij beschouwt het als zijn missie om individueel en collectief bewustzijn te ontwikkelen en hart (essentie, gevoel), hoofd (denken) en handen (handelen) zowel van mensen als organisaties te verbinden. Roland is één van de trainers van de retraite 'Op reis om thuis te komen'.

nenitaNenita is vanuit Van Gorkom Executive in diverse rollen inzetbaar. Zij is adviseur en legal mediator. Zij studeerde rechten in Amsterdam met een verdieping in het personen- en familierecht.  Nenita heeft zo’n 20 jaar ervaring in de gemeentelijke overheidssector als senior adviseur, manager, directielid en conflict bemiddelaar.

De afgelopen 8 jaar is zij directeur-bestuurder geweest van een wereldwijd netwerk van kinderhulplijnen met het internationale secretariaat  in Amsterdam.

Zij heeft zowel bij de overheid als in de non-profit sector veranderingsprocessen geleid en zich bezig gehouden met complexe politieke en bestuurlijke kwesties en maatschappelijke beleidsbeïnvloeding.  In deze functies heeft zij vooral haar vermogen om over culturele en sociale grenzen heen een effectief netwerk te ontwikkelen en te onderhouden maximaal kunnen inzetten.

Haar opleiding tot legal mediator sluit naadloos aan bij haar persoonlijkheid van grote belangstelling voor intermenselijke relaties en het in goede banen leiden van conflictsituaties.  Zij doet dit op geëngageerde wijze, maar steeds met huldiging van het principe dat het uitgangspunt voor succes altijd de eigen inbreng  van de betrokken partijen zal zijn.  Nenita voelt zich erg thuis bij het adagium van de mediator:

 “Het grootste struikelblok voor succesvolle samenwerking en bevredigende relaties is niet de ander, dat zijn wij vaak zelf.”